Webshop » KamSnaps/Colorsnaps

KamSnaps/colorsnapsLoading...

Colorsnaps (Prym) of KamSnaps...

Wat is het verschil?
Kan ik KamSnaps plaatsen met de Prym Vario tang?
Kan ik Colorsnaps plaatsen met de KamSnapstang?
...

Wij snappen de verwarring die ontstaan is met de komst van de colorsnaps van Prym, vandaar een klein woordje uitleg over beide.KamSnaps zijn snaps/buttons/knoopjes van het merk KAM, gemaakt in de KAM-fabriek in China.
(Opgelet, de chinezen maken ook namaak snaps die sneller vervormen, lossen, ...)

De vraag naar KamSnaps wordt groot, iedereen leert het kennen. Ook Prym merkt deze interesse op. Zij zijn de grootste in hun assortiment fournituren en dus kunnen zij uiteraard ook niet achterblijven met het verkopen van die makkelijke, kleurrijke knoopjes. Echter verkopen zij alles onder de naam van Prym, en niet onder KAM. En dus kopen zij de KamSnaps aan, verdelen deze per 30 stuks en steken deze in een doosje van Prym. Ze bedachten een andere naam: de COLORSNAPS en zorgden voor een opzetstukje voor hun eigen vario tang.


COLORSNAPS en KAMSNAPS zijn dus DEZELFDE!!!... of toch niet?

In het beginstadium van de Colorsnaps gingen wij op onderzoek uit en ontdekten op de achterkant van de colorsnaps (capjes) het KAM-logo. Hierdoor konden wij ervan uitgaan dat de colorsnaps de échte KamSnaps waren en verkondigden we dit graag zo! Echter deden we een tijdje geleden een minder fijne ontdekking...

Klanten spraken ons aan dat de 'snaps' moeilijk vast te zetten waren en altijd opnieuw loslieten. Ze hadden een doosje colorsnaps bij en dus probeerden we deze zelf uit. Tot onze grote verbazing lukte het inderdaad erg moeilijk om deze vast te zetten. Bovendien bleek dat de colorsnaps opeens geen KAM-logo meer hadden en van een andere kwaliteit lijken. Hierdoor kunnen wij spijtig genoeg alleen maar concluderen dat de colorsnaps (allemaal? of slechts een aantal kleuren? of ...?) niet langer de echte KAM-snaps zijn.

Qua vorm zijn deze colorsnaps hetzelfde en dus is het nog steeds mogelijk de KamSnaps met de prymtang te zetten. Echter is de kwaliteit niet hetzelfde. Iedereen is vrij om aan te kopen wat hij/zij wil, maar toch verwittigen wij graag voor mogelijke klachten die wij reeds kregen: niet vast te zetten, stuk nijpen bij het vastzetten, lossen bij openen, ... Let bij het aankopen er goed op dat er op de achterkant van het capje KAM staat, dan bent u zeker van de kwaliteit!


Colorsnaps kunnen geplaatst worden met de KamSnapstang, KamSnaps kunnen geplaatst worden met de Prym Vario tang (die wij uiteraard ook verkopen), KamSnaps én colorsnaps kunnen beide geplaats worden met de handpers van KAM.Kleine opmerking:
Prym besloot zich (tijdelijk?) enkel te concentreren op maat T5 en enkele sterren en harten. Dit zijn dan ook de enige KamSnaps die u kan plaatsen met het opzetstuk van Prym. Maat T3 en T8 zijn niet mogelijk met het opzetstuk van Prym, wel met de KamSnapstang.
Hebt u hierover nog vragen of opmerkingen, mag u ons steeds contacteren!